Over AVEK

Wie is AVEK-Haarlem?

Avek Haarlem is een productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van technische producten uit band en draad, met name technische veren. Avek Haarlem is daarmee één van de voornaamste producenten in Nederland.

Avek Haarlem is opgericht in 1966 onder de naam Avek Technische verenfabriek. In een auto garage zijn we begonnen met het produceren van deze veren en al snel hadden we de gehele garage in beslag genomen. De groei die doorzette heeft ertoe geleid dat in 1989 een nieuwbouw locatie in de Haarlemse Waarderpolder betrokken werd.

De nieuwbouw leek in beginsel groot genoeg om de toekomst aan te kunnen echter in 1995 was Avek wederom uit haar jasje gegroeid. Door het leegstaande pand recht achter de fabriek te komen en de muur door te breken kreeg Avek 2x zoveel ruimte erbij. In deze tijd is ook de naam gewijzigd naar Avek Haarlem b.v.

Avek Haarlem is ISO9001 – 2015 gecertificeerd en werkt overeenkomstig de IATF16949. Avek Haarlem heeft flink geïnvesteerd in de meest moderne productie en meet middelen waardoor zij in staat is zeer hoogwaardige kwaliteit producten te leveren. Geleverd wordt er aan de meest uiteenlopende branches waar verlichting en Automotive de grootste zijn.

ISO9001:2015

Kernwaarden

Kernwaarden

Familiebedrijf

Sinds 2011 is Dennis Abels de directeur- eigenaar van Avek Haarlem die daarmee een derde generatie familiebedrijf is.

Het bedrijf is in de jaren 2011 – 2019 behoorlijk gegroeid, met name in de automotive sector en heeft de organisatie doen besluiten het kwaliteitssysteem dusdanig aan te passen om aan te sluiten bij de automotive kwaliteitsnorm IATF16949.

Avek Haarlem ondersteund haar klanten in de ontwikkeling van veren en overige technische producten van band en draad maar is daarmee niet design verantwoordelijk. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de klant. Tevens produceert Avek Haarlem klant specifieke producten uit band en draad.

Avek Haarlem is een familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van technische producten uit band- en draadmetaal zoals;

  • klemmen
  • (draad)beugels
  • verbinding clips

Maar met name:

Avek Haarlem helpt graag uw product verder te ontwikkelen en kan zodoende een product produceren tegen de beste prijs en kwaliteit.

Missie

“Samen vormen wij uw uitdagingen om in succesvolle oplossingen”

Visie

“Dat Avek Haarlem de beste verenfabriek in de BENELUX wordt”