Studiereis Altena

Door 14 juni 2019Geen categorie
Kennis verhogend....

Als inkoper, manager of (kwaliteits) engineer kom je vaak bij diverse toeleveranciers. Mooi moment om andere bedrijven en processen te zien. Altijd zeer interessant maar overige mensen van kantoor of de werkvloer krijgen niet vaak de kans. Bij Avek vinden we het altijd zeer belangrijk dat juist die mensen die ermee werken ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de branche. De meeste gaan dan ook regelmatig naar vakbeurzen. Maar bij een leverancier komen ze niet zo snel.

Hoe leuk was het dan dat wij de kans kregen met het hele bedrijf naar onze leverancier Wagener in Altena te gaan. Met 3 busjes zijn we donderdag ochtend vroeg vertrokken.

Haarlem Altena is ongeveer 3 uur rijden en gelukkig was het niet al te druk op de weg. De nodige liedjes werden gezongen en om 10:30 werden we opgewacht door Arie van Baan Staal en Wagener.

Wagener had in het verleden wel eens een groepje bezoeker gehad maar wij waren met 27 man en dat was voor hun ook een unicum. Ontvangen in de expeditie en daar kregen we kort iets over de geschiedenis van het bedrijf en de omgeving te horen. Hierna werden wij in twee groepjes door hun processen geloodst.

Het was heel interessant om de processen te zien en iedereen had wel vragen die ze wilden stellen aan onze gastheren.

Na de rondleiding werden we meegenomen naar een restaurant om heerlijk te lunchen en vervolgens zijn we naar het draadmuseum in Altena gegaan. Ook hier kregen wij een rondleiding. Processen van vroeger tot processen van nu. De techniek heeft niet stilgezeten.

Omdat we toch nog wel een stuk terug moesten reizen, was er besloten om ook nog een overnachting in Dortmund te doen. Een stukje teambuilding. Gezellig met zijn allen gedineerd en vervolgens nog een paar drankjes aan de bar. En hebben we wat geleerd? Zeker wel!

Neem contact op

AVEK Haarlem BV
Tel: 023-553 99 10
E-mail: info@avek-haarlem.com